Finnmarksløpet

Webshop

Is og fokksnø mot Karasjok

Skrevet av: Mina Sveen
Dato: 08.03.2009 13:42

- Forholdene er vekslende, og de to siste milene var tunge, sier Gisle Mjåtvedt som kom inn tidlig i morges. Jon Øyvind Selmer, som gjør seg klar for avgang, har ikke hørt noe om sporet framover.

Det er generell oppbruddsstemning i Levajok, med stadig bevegelse i paddocken. Gisle Mjåtvedt kom inn i morges til fortjent hvile etter to tunge sistemil: - Hundene går upåklagelig, og føret har vært omtrent som ventet, men de to siste milene har jeg brukt to timer på, og det sier jo sitt, sier Mjåtvedt.

Det er mildvær og vind i Levajok i dag, og det meldes fra rennleder om veksling mellom is og fokksnø på sporet. Det skal imidlertid være gode forhold på elva mot Karasjok. Gradestokken sier knappe fire minus på sjekkpunktet, noe som langt fra er optimalt for tykkpelsede sledehunder som fungerer best ved kaldere temperaturer. Dette tar kjørerne hensyn til, og høy temperatur betyr mindre intensitet i løypa.

Jon Øyvind Selmer er en av dem som akkurat nå steller hundene for å reise videre, og han har uansett ikke tenkt å presse på for høy fart: - Jeg kjører ikke for å konkurrere, sier han. Selmer kjører med mange unghunder og sier spannet er noe reservert. Selmer, som låner hunder av Tunheim, er kjent som en flink hundekjører som får det beste ut av alle hunder: - Man må kjøre med det han har, sier han.

Partnere