Finnmarksløpet

Webshop

Aldri vært jevnere i toppen

Skrevet av: Ingrid Pedersen
Dato: 07.03.2004 22:34

Konkurransen i Finnmarks-løpets 50 mil er tøffere enn noensinne. Akkurat nå utspiller det seg en utrolig thriller mellom fire spann i teten. Aldri tidligere har konkurransen i toppen vært jevnere. Hans Petter Dalby, Alta, kjørte først ut fra Karasjok, men Sten Are Harder, Kirkenes, gikk ut som nummer to bare sju minutter senere. -Begge to vil nok gjøre at de kan for å være først inn til Soussjavre, sier ekspertkommentator Abner Hykkerud.

Sten Are Harder har kjørt imponerende raskt på elva fra Levajok til Karasjok og utliknet forspranget, men det er Hans Petter Dalby som nå tar føringen i løpet med å starte først ut mot Suossjavre.

En etappetid på under seks timer er imponerende av Harder, men her er ingenting avgjort. Vi går en utrolig spennende natt i møte. Løpet er helt åpent, sier tidligere kongepokalvinner og ekspertkommentator, Abner Hykkerud.

Sten Are Harder har kjørt henholdsvis 40 minutter raskere enn Katy Meier, 24 minutter raskere enn Jan Brunner og 16 minutter raskere enn Hans Petter Dalby.

- Harder er i støtet. Han har utliknet forspranget på kjøringen og ikke i hviletid. Alle de fire i toppen har hvilt mellom 20 og 30 minutter i Karasjok, så nå er det på kjøringen løpet skal avgjøres. Den som klarer å opparbeide seg et forsprang til Suossjavre har fordelen av at de andre må jakte, avslutter Abner Hykkerud.

Partnere