Finnmarksløpet

Webshop

Folkefest i Tana

Skrevet av: Heidi Jacobsen og Eli Birkenes
Dato: 07.03.2004 22:49

Hele bygda var samlet på torvet på Tana bru når hundekjørerne i åpen klasse kom forbi i kveld. Noen av barna var ganske sikre på at de hadde ventet rundt fem milliarder timer før første kjører Rune Johansen kom forbi. -Det betyr mye både for folk i kommunen og for næringslivet at Finnmarksløpet er lagt gjennom Tana sentrum, sa ordfører Ingrid Smuk Rolstad.

Det er første gang kjørerne i Finnmarksløpet kjører gjennom sentrum. Men det er ikke bare i dag det har vært liv og røre i sentrum. Hele helgen har det vært aktiviteter i bygda. Alt fra stadionscooter og ungdomstreff til mannekengoppvisning og klovner på biblioteket har stått på programmet.

I lavvoen på torvet står innbyggerne i kø for å få i seg noe varmt. Reinkjøtt, pølse og buljong står på menyen. - Ski- og scooterkonkurranser er vi vant til her, men hundekjøring er helt anderledes. Naturen her passer godt til denne sporten, og vi ønsker å benytte anledningen til å lage folkefest for alle i Tana, sier Rolstad som selv har fått prøve hundekjøring tidligere.

Den beste vinner

- Har ordføreren noen spesiell favoritt?

- Ikke egentlig. Jeg regner med at den beste vinner, sier hun i det vi kan skimte den første kjørerens hodelykt. - Dem kommer, dem kommer, roper barna. Først inn er favoritten Rune Johansen. Han får den første gavesjekken før jubelen fra forsamlingen sender han videre til neste sjekkpunkt ved Skippagurra. Der har han valgt å ta 12 timers hvile før han setter kursen mot neste sjekkpunkt i Neiden.

Partnere