Finnmarksløpet

Webshop

Edland tror på Wingren

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Foto: Hans Petter Dalby
Dato: 08.03.2009 05:30

Elisabeth Edland fra Nannestad var fjerde spann i 500 km som kom inn til Levajok sjekkpunkt. Hun hadde kjørt store deler av etappen sammen med Ronny Wingren fra Finnland. Det meldes om varierende sporkvalitet, men godt merket løype.

- Ronny Wingren vinner dette, var Edlands første kommentar da vi traff henne på sjekkpunkt Levajok nå i morgentimene. Edland lå lenge rett bak Wingren og fryktet det hun så. 2007 vinneren av Finnmarksløpet 500 km mener Wingren godt kan vinne årets 500 km. - Han er en svært dyktig og sympatisk hundekjører. Hvis ikke jeg lykkes, håper jeg Ronny vinner, sier Elisabeth Edland. Ronny kjører mange av de samme hundene hans far, Ole Wingren lenge ledet løpet med i fjor. Ronny er 1.gangskjører, men får nok mange gode råd av far Ole, som er med som hans handler.

Det fortelles av flere kjørere at forholdene har vært varierende, men at løypa har vært godt merket. Kanskje har det også som tidligere år på denne etappen vært en fordel å kjøre blant de første. Sålen kan bli dårligere for de som kommer bak, og dermed tyngere.

Partnere