Finnmarksløpet

Webshop

Ankomst Levajok

Skrevet av: Erlend R. Strand
Dato: 08.03.2009 04:50

Mange spann er kommet inn til Levajok. Det første i hver klasse vant tradisjonen tro en premie.

 

På slaget kl. 03:00 kom to spann inn til Levajok. Det har gått svært fort til tross for sterk vind på fjellet. - Det blåste så mye at lederhunden mistet sporet. Jeg måtte bruke noen minutter på å finne det igjen, forteller Ronny Wingren. Det har likevel ikke hindret ham i å bruke kortest tid på etappen så langt med knappe 6 timer.

Også Nina Skramstad hevder det gikk bra i sporet selv om også hun var ut for å miste sporet. Hun hadde dessuten ikke tatt hvile i Skoganvarre men tok pauser i sporet.
- Jeg har byttet sokker og fôret underveis, men brukte bare rundt 40 minutter på to stopp, sier Skramstad og legger til at hun er svært fornøyd med fremdriften. Men videre strategier vil hun ikke ut med.

Påskjønnelse fra Sjekkpunkt Levajok
Skramstad ble sammen med Taisto Torneus premiert som førstemann inn i sin respektive klasse. Det er sjekkpunkt Levajok som premierer kjørerne med en stor samekniv og 2 kilo Melkesjokolade. - Så flott, en sånn har jeg ønsket meg!, var hennes umiddelbare reakson for kniven. Sjokoladen vakte også begeistring, også blandt hennes handlere. Det passer kanskje bra hvis vi skal ta Skramstads kommentar på alvor: -Og jeg som trodde Finnmarksløpet var en slankekur!

Partnere