Finnmarksløpet

Webshop

Finsk sjokolade ga tannpine

Skrevet av: Anita Føleide
Foto: Robin Opgård
Dato: 08.03.2009 01:06

Med teskje som operasjons speil og handler som tannlegeassistent, fikk Dag Broch en fylling i tanna si på Skoganvarre.

Det var tre mil i fra Skoganvarre at Dag Broch skulle få i seg litt finsk sjokolade før han kom fram til neste sjekkpunkt. Med tanke på tannlegetimen han hadde hatt mandag før løpet, var han veldig fornøyd for at tannpinen ikke hadde vart til løp start. Og i det samme skjedde det, fyllinga løsnet av den harde sjokoladen og falt ut. Da var det bare ett å gjøre. –Jeg ringte inn et langt mobilsvar til mine handlere om at nå var det bare et å gjøre, og det var å få tak i en tannlege. Men i Skoganvarre sent på kvelden, er det ikke flust av tannleger å spore. Handlerne til Dag Broch måtte da lete på sjekkpunktet på Skoganvarre, og fikk da flaks nok tak i en annen handler som nettopp var tannlege. Dermed var det å sette på leit etter tannlegeutstyr for å få tettet igjen hullet i Dags tann.

Ved å rope ut på sjekkpunktet om noen hadde med seg utstyr, var det en frivillig fra Litchfield i England som meldte seg. Han hadde kjøpt seg et enkelt tannlege sett for to år siden som han tilfeldigvis hadde puttet i sekken når han skulle på Finnmarksløpet. Dermed var det bare å sette i gang. Med teskje som operasjons speil og handleren som tannlegeassistent, fikk tannlegen lagt inn en ny midlertidig fylling i Dags tann. Den lille operasjonen foregikk i Dags hytte, godt tilbakelent i stolen. – Det blir ikke noe mer finsk Tuppla på meg mer i dette løpet, humrer Dag. – Og skjer det igjen, er det handleren min her som må være tannlege. Med tanke på at han er bonde fra Nesseby til daglig, er det nok best at jeg holder fyllinga på plass til målstreken.

Til tross for omstendighetene, hendelsen har ikke sakket 500km kjøreren og han har etter hvert fått i seg både mat og drikke. Men problemet kom ikke alene. Allerede har Dag slette med spannet, og endte med at to hunder er tatt ut i Skoganvarre. Og med bare seks hunder igjen så tidlig i løpet må taktikken endres noe. – Men jeg satser på å starte ut mellom fire og seks om morgenen. I det minste har jeg mistet litt vekt, fleiper Dag.

Partnere