Finnmarksløpet

Webshop

Han hjalp Frantzen

Skrevet av: Kari Bjørkli Thomassen
Foto: Erlend Strand
Dato: 08.03.2009 12:07

Det var Øyvind Mortensen og en tilfeldig forbipasserende familie på scooter som sørget for at Erle Frantzen kom seg fra ulykkesstedet og til sjekkpunktet i går kveld. Deltakere står hverandre bi når medkonkurrenter skader seg. Mortensen var den første som kom til stedet.

- Jeg så en slede som var tippet og at hundene bare stod stille. Straks etter så jeg en person som lå ved siden av, og at det var Erle, forteller Mortensen om hendelsen. Det var bemerkelsesverdig at hundene stod helt i ro, som om de ventet på eieren sin. Kort tid etterpå kom også Inger Marie Haaland til. De avtalte at hun skulle fortsette å kjøre mot sjekkpunktet og sende en scooter mens Mortensen ventet med Frantzen. Men scooteren fant ikke den skadede.
- Scooteren kjørte rett forbi, men heldigvis fikk jeg stoppet en tilfeldig forbipasserende scooter, sier han. Personen som kjørte scooteren stilte villig opp og sammen fikk de  Frantzen ned i sleden og mannen kjørte henne inn til Skoganvarre der hun ble tatt hånd om av lege. I mellomtiden tok Øyvind hånd om hundene.
- Jeg parkerte mine egne hunder og kjørte hennes hunder inn. Etterpå dro jeg tilbake og hentet mine egne hunder, avslutter Mortensen.

I følge Mortensen brukte han om lag 40 minutter på hjelpeinnsatsen, og TD (teknisk delegert, eller dommer) Eilert Hesthagen har meldt om at Mortensen ikke vil tape tid i konkurransen på grunn av sin innsats.

- Juryen har besluttet at Mortensen får en inn-tid til sjekkpunkt som er stipulert tid i forhold til den tiden han mistet med innsatsen han gjorde med å få Erle Frantzen ned på Skoganvarre, sier Hesthagen. Mortensen har altså fått tiden han sannsynligvis ville kommet fram til, basert på tidene andre kjørere hadde inn til sjekkpunktet.

Finnmarksløpets pressetjeneste er interessert i å komme i kontakt med familien som hjalp Erle Frantzen. Dersom du kan hjelpe oss, ring på nummer 95286427.

Partnere