Finnmarksløpet

Webshop

Harder raskest inn - Dalby raskest ut!

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 07.03.2004 21:02

Hans Petter Dalby har lagt press på sin hardeste konkurrent Sten Are Harder i 500 kilometers løpet. Inn til Karasjok skilte det fire minutter i Harders favør, men Dalby tok et raskt sjekkpunkt opphold og dro ut syv minutter foran konkurrenten. I tillegg måte Harder sette igjen en hund på sjekkpunktet, og fortsetter derfor med syv hunder i spannet.

Med sitt korte opphold på sjekkpunktet har Hans Petter Dalby lagt press på Sten Are Harder, men allikevel kan det være Harder som ler sist. Mellom Levajok og Karasjok har Harder kjørt raskere enn Dalby og passert ham i sporet.

- Jeg brukte tre mil på å hente ham inn og komme forbi.Det var knallhardt, fortalte en fornøyd, men sliten Sten Are Harder.

På sjekkpunktet i Karasjok foret Harder hundene og ga dem litt hvile, mens Dalby kun hentet vann og depotsekkene med for og fortsatte ut. Det betyr at han har planlagt å ta den nødvendige hvilen ett eller annet sted mellom Karsjok og neste sjekkpunkt som er Sousjavre. Men Harder måtte også bruke oppholdet på sjekkpunktet til å ta en av hundene ut av spannet. Hundene hadde litt vondt i en bakfot og orket ikke lenger henge med. Han ble derfor overlatt til Harders kone Mari som er hans handler under løpet.

Hans Petter Dalby fortsatte med samtlige hunder.

En halvtime etter disse to, ankom Katy Meier samme sjekkpunkt, tett fulgt av Jan Brunner. Meier som lå først i sporet ut fra Levajok er nå distansert nor av de to i teten, men holder fortsatt bra fart. Det samme gjelder for trønderen Jan Brunner. De to hadde også korte sjekkpunkt opphold, men det spørs om de har mulighet til å hente de to i tet?

Partnere