Finnmarksløpet

Webshop

Neste generasjons hundekjørere?

Skrevet av: Per Isak Norvang
Dato: 07.03.2009 23:35

Teigmo Husky med Kari og Amund Peder i spissen skal i år som i fjor gi både lokalbefolkningen og tilreisende muligheten til å føle hundekjøringen på kroppen ved sjekkpunktet i Karasjok.

For de som skulle synes at det er noe kjent med gjengen fra Teigmo Husky, så er ikke det så rart. Det var nemlig familien Teigmo som ble kjent for hele Norge gjennom Maina Sofies Jul på TV2, og Amund Peder Teigmo har også tidligere deltatt i 500 km løpet. Denne gangen er det derimot noe helt annet disse menneskene har i tankene. Etter at underholdningsprogrammet som starter kl. 15.00 på elveisen i Karasjok Søndag 8. mars er ferdig, skal nemlig Teigmo Husky arrangere gratis hundesledeturer opp og ned elva. I fjor var det så stor interesse at de voksne pent måtte stå å se på, mens barna fikk kjøre til det ble mørkt og vel så det.

Da jeg snakket med Amund Peder, var han i full gang med å organisere morgendagens event. Han var allikevel opptatt av å få frem at med forholdene som er i Karasjok og Finnmark generelt, så synes han det er rart at det ikke er flere som har tatt sjansen på prøve ut denne sporten. Der ligger også litt av motivasjonen til Team Teigmo. Amund Peder er sikker på at denne typen arrangementer kommer til å generere en eller flere fremtidige Finnmarksløpdeltakere. Likevel vil han presisere at det er den fysiske aktiviteteten og friluftslivopplevelsen han håper at Team Teigmo rekrutterer mest til. Han mener at arrangementet på elveisen i Karasjok kan sammenlignes med et Kinderegg der det er noe for lokalbefolkningen, en opplevelse for tilreisende og en liten ekstra påskjønnelse til den første som ankommer sjekkpunktet.

Partnere