Finnmarksløpet

Webshop

Det går fort i kveld

Skrevet av: Dag B. Urdal
Dato: 07.03.2009 19:30

Det går så det gnistrer over fjellet mot Skoganvarre nå. Elisabeth Edland, som vant 8-spannsklassen for to år siden, ligger like bak eget skjema fra 2007, inn på stasjonen. Likevel har både Arnt Ola Skjerve og Ronny Wingren kjørt hakket kvassere i kveld. Alle tre har kjørt vesentlig fortere enn konkurrentene, så langt.

Det var knyttet en del spenning til føreforholdene ned mot Skoganvarre før start, men etter de meldingene som kommer inn nå tyder ingenting på at løse spor eller lite snø har lagt noen demper på farten så langt, tvert i mot.

Skjerve, som brukte 3 timer og 42 minutter over fjellet fra Jotka, hadde en hund i sleden da han kom til sjekkpunktet – uten at det er alarmerende i seg selv. I følge vår mann på Skoganvarre, så alle de tre første spannene ut til å være i generelt god form da de kom inn på stasjonen.

Edland ga imidlertid uttrykk for at hun var i litt tvil om det var lurt å gå ut så hardt som hun gjorde fra starten av, når hun skjønte hvor tett de andre ligger i forhold til henne. Ellers må Edland reparere sleden før hun kan ta av gårde igjen, etter et ublitt møte med ”viddas eneste stolpe”, som hun kommenterte lakonisk.

Vanligvis hviles det tre, fire timer på Skoganvarre før neste etappe som går til Lavajok. Denne etappen er knalltøff, så det er viktig at hundene får i seg godt med mat og drikke og at de får hvilt seg godt før de tar ut igjen i løpet av natta.

 

Bilde: Ronny Wingren satte av gårde med et smil og kjørte forbi Edland fram mot Skoganvarre

Partnere