Finnmarksløpet

Webshop

Fra offiser til organist og sledehundkjører

Skrevet av: Ann-Kristin Laeskogen
Foto: Ann-Kristin Laeskogen
Dato: 07.03.2009 13:21

Melanie Clegg flyttet fra Manchester til Vadsø for å kjøre hund. I år er hun en av Finnmarksløpets førstegangskjørere.

Melanie Clegg (38) gjorde karriere i det britiske forsvaret, og ble utvekslet til Norge, nærmere bestemt Mågerø, i 2002. Hun stortrivdes her i landet, og bestemte seg for å bli værende etter endt utveksling i 2005. I bursdagspresang til seg selv kjøpte Melanie det året et opphold hos den legendariske hundekjøreren Sven Engholm i Karasjok.

Fikk organistjobb
Da var det gjort. Det måtte bli hundekjøring for den britiske offiseren. Hun sluttet i forsvaret og fikk jobb i Nordreisa hos hundekjørerne Stein Johnsen og Geir Wang. Der ble hun et år. En nabo fra Mågerø ringte en dag og fortalte at det i Vadsø var ledig stilling som organist. Melanie har også musikalsk bakgrunn, så damen tok med seg sine tre alaska huskier og flyttet til Vadsø. Noen parringer, noen kjøp og salg og Melanie var i gang med å bygge opp et eget spann.

Stusselige forhold i Vadsø
De som kjenner Finnmark vet at Vadsø ikke er stedet med ideelle snøforhold for sledekjøring. Melanie forteller at hun ikke har kjørt slede i Vadsø siden begynnelsen av desember. Hun kjører til Nesseby hver gang hun skal ut på sleden, en tur på drøye 40 km hver vei. Hun har heldigvis en fleksibel arbeidsgiver.

Mye hvile
Melanie er godt kjent med Finnmarksløpet, hun har vært sjekkpunktansvarlig på Varangerbotn et par år og jobbet med oversettelser til engelsk på www.finnmarkslopet.no . Men nå skal hun altså oppleve løpet fra sleden, og hun gleder seg veldig. Melanie har lagt opp til mye hvile hele veien rundt. Dette skal bli en positiv opplevelse for hundene, og da vil det garantert også bli en positiv opplevelse for den tidligere offiseren fra Manchester.
Happy trail, Melanie!

Partnere