Finnmarksløpet

Webshop

Knallstart for Finnmarksløpet 2009

Skrevet av: Dag B. Urdal
Foto: Kari B. Thomassen og Mina B. Sveen
Dato: 07.03.2009 12:05

Det var folksomt, god stemning og skikkelig påskevær i Alta sentrum da de første spannene satte avgårde i årets Finnmarksløp. 47 spann stiller til start i år på 500km-løpet, mens 36 spann tar fatt på 1000 lange km i løpet av formiddagen.

Med sol fra klar himmel og et par plussgrader i lufta, var det nesten i varmeste laget for de spente deltakerene i årets Finnmarksløp, det 29de i rekka. Elisabeth Edland fra Nannestad dro først ut i dag. Deretter gikk det slag i slag med totalt 83 startene fra til sammen 14 land, et faktum som bekrefter den sterke stillingen Finnmarksløpet har fått som et av de tøffeste og mest spektakulære langdistanseløpene innenfor sledehundsporten, både nasjonalt og internasjonalt.

Praten gikk lett blant de frammøtte tilskuerne og ekspertkommentarene satt løst. Mange er opptatt av at det er lite snø på vidda i år. – Men det er likevel relativt gode og harde spor innover, sier Bjørnar Leistad, selv en erfaren hundekjører som var innover for å sjekke sporene forrige dagen. – På dette føret blir er det en utfordring å unngå håndleddskader på hundene, fortsetter Leistad. – Hvis kjørerne ikke tar det rolig over mot Skoganvarre, er det ikke overrskende om flere må ta ut hunder alt der, understreker han.

Partnere