Finnmarksløpet

Webshop

Stille før stormen

Skrevet av: Kari Bjørkli Thomassen
Foto: Kari Bjørkli Thomassen
Dato: 06.03.2009 22:46

Petter Carlsen serverte noen siste øyeblikk med ro da han spilte på startbanketten i kveld. I morgen braker det løs.

Spente kjørere, engasjerte sponsorer og stressede handlere som holdt tett øye med bikkjenes fôringstid fikk en stemningsfull avslutning på forberedelsene til årets store vinterbegivenhet. Den lovende artisten Petter Carlsen fra Alta spilte to av låtene fra albumet sitt og spredte ro over den ellers nervefulle Finnmarkssalen på Rica Hotel Alta. Konferansierer var presseansvarlig Hans Petter Dalby og hans kone Anette Sievers Dalby. Kjørerne fikk utdelt startnummer og Dalby tok korte intervjuer med enkelte av kjørerne.

- Uansett hvordan jeg ligger an så er jeg jo nummer en, sa Elisabet Edland lattermildt da hun hadde fått utlevert sitt startnummer - 1. Hun er en av favorittene i 50-mila, og nysgjerrigheten stor til hvilke forventninger hun selv har.

Gullkornene formelig rant ut av ydmyke og spente kjørere.

- Tidligere i høst da jeg snakket med Fjestad sa han at han hadde så stor selvtillit at det grenset til arroganse. Hvordan står det til nå da? spurte konferansier Hans Petter Dalby.
- Je er itte så kjepphøg nå, svarte storfavoritt i 100-mila, Stein Håvard Fjestad og salen brøt ut i latter.

Ikke bare favorittene ble dratt fram under åpningsbanketten. Kenneth Gjemmestad ankom målstreken sist i fjor og ble bedt om å fortelle litt om sin opplevelse.

- Jeg hadde egentlig tenkt å bryte på Levajok, men da begynte samboeren min å gråte, så da fortsatte jeg, sa Gjemmestad og fikk sympati-applaus fra publikum.

Partnere