Finnmarksløpet

Webshop

Her er profilene i 1000 km

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 04.03.2009 07:43

Det er duket for et rekordjevnt felt i 1000 km i år. Tidligere år har man kunnet plukke ut fem/seks navn som ville være med å kjempe om topplasseringene. I år har vi tretten navn som alle er meget sterke kandidater til å være i toppen.

Tidligere har de aller beste hundekjørerne konsentrert seg om å kjøre raskest mulig til mål for å oppnå en god plassering. I år må de aller beste også vurdere om de skal gå for hytta eller seieren, eller begge deler. Kampen om seieren i Finnmarksløpet og tittelen som Norgesmester vil alle i toppen kjempe om, samtidig blir det en kamp om sammenlagtseieren for 2008 og 2009 løpet hvor vinneren her stikker av med en Saltdalshytte til en verdi av 425.000 kroner.

Her er profilene i 1000 km:

Sigrid Ekran, Sparbu:

Debutant i Finnmarksløpet. Har jobbet med Robert Sørlie og Team Norway. Ekran har kjørt Iditarod to ganger (2007 og 2008), og fikk prisen for beste førstegangskjører og beste kvinne i 2007 (20.-plass). Nordtrønderen har nå flyttet til Folldal og har et meget sterkt spann i år.

Harald Tunheim, Alta:

Fjorårsvinner av Finnmarksløpet. Har to første-, én andre- og én tredjeplass de siste fire årene. Kjenner løypene som sin egen bukselomme, og er favoritt til å stikke av med hytta.

Stein Håvard Fjestad, Stange:

Bare slått med to minutter av Tunheim i det rekordjevne Finnmarksløpet i fjor. Har vunnet tidligere. 40 års erfaring med hundekjøring, og rå vinnermentalitet gjør Fjestad til en farlig utfordrer til både hytta og seieren.

Trond Ørslien, Gausdal:

Viste med sin tredjeplass i fjor at han kan kjempe om en topplassering. Er på skuddhold i forhold til hytta, og stiller nok motivert til start. Har et rutinert og godt spann i år som han har trent sammen med Thomas og Birgitte Werner.

Tore Bergby, Luksefjell:

Han var utpekt som favoritt i fjor etter å ha vunnet i 2007. Han ble til slutt nummer fire i fjor, og har fortsatt sjanse på hytta. Er alltid å finne i toppen.

Kjell Brennodden, Folldal:

Ringreven ble nummer to i 2007,men kjørte seg bort på tur ut fra Neiden i fjor. Brennodden har et bra spann og kan tukle det til i toppen. Stiller nok revansjesugen og våken i år.

Nina Skramstad, Hadeland:

Hun ble nummer seks i fjor, en sterk debut på 1000-kilometeren. Skramstad er et konkurransemenneske som vil kjempe med Sigrid Ekran, Mona Kolstad, Inger Marie Haaland og Erle Frantzen om å bli beste kvinne, og i tillegg blande seg inn i teten totalt. Hytta er også innen rekkevidde hvis de andre gjør feil.

Roger Dahl, Alta:

Mr. Finnmarksløpet. Han er den mest flest starter i Finnmarksløpet (21). Har vunnet flere ganger, og ble nummer elleve i fjor.

Mona Kolstad, Luksefjell:

1. gangskjører i 1000 km, men har solid erfaring med 3. plass i Finnmarksløpet 500 km i 2007, seier i Femund400 i 2008. Hun har absolutt muligheten til å komme blant topp 10.

Arne Karlstrøm, Langfjordbotn:

Han er den som har kjørt Finnmarksløpet nest flest ganger (16), etter Roger Dahl. Karlstrøm er en rutinert kraftkar med klippekort blant de ti beste, og vil nok være synlig i år også.

Inger Marie Haaland, Fagerheim:

Kjører spannet samboer Ralph Johannessen ble nr. 2 i Femund600 i år. Etter hvert blitt en erfaren hundekjører som i år har ett meget sterkt spann.

Erle Frantzen, Valdres:

Også 1. gangskjører på 1000 km. Har på lik linje med Kolstad masse erfaring og vant Finnmarksløpet 500 km i 2006. Gjorde det sterkt i år på Femund600 i år med en 4. plass.

Aki Holk, Finland

Beste utenlandske kjører i 2008. Ble nummer 7 i 2008. Har vært med i gamet i flere år.

Partnere