Finnmarksløpet

Webshop

TV-satsning på nett

Skrevet av: Reiulf Grønnevik
Foto: Reiulf Grønnevik - Altaposten
Dato: 25.02.2009 09:07

TV-Nord skal produsere både for TV og nett under årets Finnmarksløp. – Vi kommer til å legge ut videosnutter produsert av TV-Nord på nettet hele døgnet. Når det skjer noe, så skal det være på altaposten.no med en gang. Også hvis det skjer noe midt på natta, sier avdelingsleder i TV-Nord, Trond Anton Andersen.

– Vi skal produsere minst fem videosnutter som skal vises på altaposten.no hver dag, så lenge Finnmarksløpet pågår, sier avdelingsleder i TV-Nord, Trond Anton Andersen, som lover videosnutter fra løpet på nett allerede fra dag èn når løpet starter 7. mars. I tillegg vil TV-Nord som tidligere år levere saker til TV Norge, noe som har vært viktig for at seere i hele landet har fått følge løpet i nord.

Ettersom altaposten.no har økt betydelig i sidevisninger og fått flere og flere unike brukere, så mener TV-sjefen at altaposten.no blir en viktig nyhetskanal under årets Finnmarksløp.

– Jeg tror leserne vil se sekundferske nyheter fra løpet, derfor skal vi produsere mye for nettet i år. Dessuten er dette bra for mediehusets annonsører, mener Andersen.

24/7
– Vi kommer til å legge ut videosnutter produsert av TV-Nord på nettet hele døgnet. Når det skjer noe, så skal det være på nett med en gang. Også hvis det skjer noe midt på natta, forklarer Andersen.

TV-Nord skal ha to team på vidda som skal følge løperne som ligger foran og bak i løpet.

– Teamet som følger teten skal følge knivingen mellom de beste løperne. Teamet som følger bak, skal lage reportasjer om løperne som sliter og prøver å gjennomføre det knallharde racet, forklarer Andersen som påpeker at det blir størst konsentrasjon rundt 100-mila.

Trippelmedial
TV-Nord skal også sende nyheter fra løpet i sin daglige TV-sendinger.

– Etter nyhetssendingene på TV-Nord skal vi vise innslag fra løpet, hver dag. Da satser på et sammendrag av hva som har skjedd per dag, forklarer TV-sjefen.

– Altaposten er et mediehus i utvikling, derfor har vi alle forutsetninger til å produsere og smelte sammen de ulike mediene, avrunder Andersen, som allerede har begynt lade mengder med batterier til videokameraene.

Altapostens sportsreporter, Magne Ek, skal også følge løpet i år. Han skal produsere nyheter fra løpet for Radio Alta, altaposten.no og papiravisa.

Partnere