Finnmarksløpet

Webshop

Små endringer i trase

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 14.02.2009 15:39

For Finnmarksløpet 2009 er det gjort noen små endringer enkelte steder i traseen. Dette gjelder både for 500 km og 1000 km. Endringene er gjort for å optimalisere forholdene for hunder og kjørere. Det vil nå være mulig å laste ned GPS-koordinatene for begge traseene her.

Den første endringen ligger i nedkjøringen mot Skoganvarre sjekkpunkt. 500 km vil følge den samme traseen som i 2008 fra Livnasjavre og ned mot sjekkpunktet. 1000 km vil fra Livnasjavre følge "gammel trase" ned mot Skoganvarre. Dette er gjort for å gjøre forholdene så like som mulig i begge klasser. På Livnasjavre vil det være meget godt skiltet og bemanning som ser til at spannene velger rett trase ned.

Den andre endringen som berører begge klasser er på strekningen mellom Skoganvarre og Levajok. I Gaisene vil løypa følge scooterløype i større grad enn tidligere i håp om bedre såle. Etappen blir tre kilometer kortere og vil følge tilnærmet den traseen Finnmarksløpet hadde på 1990-tallet fra Luostejokkdalen til Levvajavre. Endringen gjelder for begge klasser.


Den siste endringen gjelder kun for 1000 km. Denne er gjort i forbindelse med innkjøring til sjekkpunkt Kirkenes. På grunn av at gruvedriften og jernbanen nå blir tatt i bruk igjen blir løypa lagt over vannene som leder inn til Kirkenes.

Alle endringer vil bli oppdatert i detaljert løypebeskrivelse innen kort tid.

GPS
For de som ønsker å laste ned GPS-koordinatene til 500 km og 1000 km, kan de gjøre det ved å følge linkene nedenfor. Alle nye endringer er her oppdatert. Filene er i GPX. format og burde være kompatibel med de fleste merker av GPS. For å kunne lese filene på kartet må du ha en programvare på din pc eller mac av typen eks. MapSource.
Vi gjør oppmerksom på at de fleste strekkene er ruter og ikke spor, noe som gjør at avstanden mellom veipunktene er noe større. Det kan da forekomme en rett linje hvor det i virkeligheten kan være enkelte svinger som ikke vil vises på GPS'en.

GPS koordinatene for 500 km, høyre klikk her, velg "lagre mål som..." og velg videre plassering på din lokale maskin.

GPS koordinatene for 1000 km, høyre klikk her, velg "lagre mål som..." og velg videre plassering på din lokale maskin. Til slutt må du endre "etternavn" på filene frå xml til gpx manuelt for å få det riktig.

Du kan se og zoome deg inn på den oppdaterte traseen på dette kartet, klikk her

Partnere