Finnmarksløpet

Webshop

Tøft løp i Troms

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 26.01.2009 09:41

Troms Quest ble arrangert for første gang i helgen. Det ble et spektakulært løp for de drøyt 30 spannene som fullførte den 160 km lange løypa. Raskest av alle var Øystein Megård fra Fauske som utbrøt etter målpassering: -Jeg har aldri kjørt et tøffere løp.

Troms Quest er et sledehundløp på ca 160 km som ble kjørt over to etapper på ca 80 km. Starten gikk fredag med målgang lørdag. Løpet hadde to klasser 8-spann og 12-spann.
Start og mål gikk på Råvatn skytebane i Målselv, Troms. Løypa var heftig med harde og raske spor i en blanding mellom barskog og høgfjell.

Etter en obligatorisk hvil på 4 timer og tidsutgjevning var det Øystein Megård fra Fauske som hadde desidert størst fart i spannet. Megård uttalte til Avisa Nordland følgende etter løpet:
- Jeg hadde en klump i halsen ved flere anledninger, da det gikk som fortest i skogen. Det var veldig godt å komme velberget i mål.

Megård var samtidig litt overrasket over seieren.
- Det var sterke spann med fra Sverige og Finnland blant annet. Jeg hadde ikke regnet med å vinne. Men selv om det ble seier i Troms, er det i Finnmark i begynnelsen av mars det virkelig gjelder.
- For første gang skal jeg delta i 1000-kilometeren i Finnmarksløpet. Det er sesongens store mål. Det blir tøft, men jeg ser fram til dette løpet, avslutter Megård.

I 8-spann klassen var det Roger Fossøy fra Alta som tok en solid seier. For fullstendig resultatliste fra løpet se http://tromsquest.com/

Bilde: Øystein Megård, foto:privat

Partnere