Finnmarksløpet

Webshop

Gratis startkontingent

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 12.01.2009 10:36

Finnmarksløpet trekker hvert år ut en vinner av fri startkontingent blant alle som er påmeldt innen påmeldingsfristen. I år ble Per Mjærum fra Jeppedalen den heldige vinneren.

Per Mjærum har planer om å kjøre 100-mila i 2009, og har blitt trukket ut som vinner av fri startkontingent.

Han har de siste årene opparbeidet seg en solid erfaring gjennom deltagelse i Femundløpet og har hatt Finnmarksløpet som sitt store mål de siste tre årene.

Når Finnmarksløpet når han på telefon i dag har han nettopp kommet fra en fin gjennomkjøring i Gausdal Maraton i helgen. - Nei, detta var veldig morro, utbryter Per spontant når han blir presentert nyheten om gratis startkontingent i Finnmarksløpet. Han er en ambisiøs hundekjører som startet sin kariere for 3-4 år siden med å kjøre unghunder for nabo Rober Sørlie. Mjærum har etter dette bygd opp sitt eget spann bestående for det meste av hunder etter ei ledertispe han kjøpte av Bjørnar Andersen for en tid tilbake. 42-åringen fra Hurdal er litt forsiktig med å skyte for høyt når det gjelder ambisjonene for årets løp. - Målet mitt de neste tre årene er å bygge opp ett godt 100-mils spann som jeg ønsker å konkurrere med, avslutter Per Mjærum.

Vil du lese mer om Mjærum og hans kennel, klikk her

Her blir trekningen gjennomført på ordentlig måte ved Alta Lensmannskontor, nøye overværet av Finnmarksløpets daglige leder Gro Anette Olaussen og lensmannsførstebetjent Svein Tore Nilsen. (foto: Reiulf Grønnevik, Altaposten)

Partnere