Finnmarksløpet

Webshop

Skramstad suveren

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 11.01.2009 16:17

Nina Skramstad knuste resten av konkurentene på siste etappen og var hele 30 min. foran nr. 2 Kjetil Backen i mål. I 8-spann klassen ble det en like overlegen seier til Arnt Ola Skjerve med Elisabeth Edland på andre plass.

Ut fra Astridbekken etter halvkjørt løp ledet Nina Skramstad med ett minutt på Kjetil Backen. De to i tet kjørte jevnt og økte bare forspranget til konkurrentene bak. På Kjetil Backen hadde Skramstad bare økt ledelsen med nok ett minutt inn til passering Espedalen 2, men mot slutten er det Nina må ha satt inn støtet for hele 30 minutter skilte de to i mål.

Siste: TV-Nord og Trond Anton Andersen var også tilstedet på Gausdal Maraton, klikk her

Damene kjørte rått i Gausdal Maraton i helgen og la beslag på 4 av de 6 beste plasseringene i åpen klasse. Birgitte Næss Werner og Inger Marie Håland kjørte inn til henholdsvis tredje og fjerde plass, mens Erle Frantzen tok en fin 6. plass.

Det later til å bli en spennende sesong når distansene øker og det skal kjempes om store premier og NM-medaljer. Skramstad er tydelig i rute, Backen kjørte store deler av spannet Bjørnar Andersen skal ha med seg over til Iditarod og fikk nok også noen svar denne helgen. Birgitte Næss Werner, kone og treningspartner med Thomas Werner, skal kjøre Femund600, mens teamkamerat Trond Ørslien skal kjøre samme spannet i Finnmarksløpet.

Inger Marie Haaland er i år 1.gangskjører på Finnmarksløpet 1000 km, er samboer, treningspartner og hard konkurrent med Ralph Johannessen. Inger Marie kjører hunder blant annet fra Ole Christian Haga og med Haaland sin nå etterhvert rutine i løp vil hun absolutt være med i toppen framover.
Artig er det også med rutinerte Per Aksel Nilson, bedre kjent som Pax, som er tilbake i konkurranse. Han har hunder sammen med Are Baker og hvor sistnevnte er påmeldt Femundløpet600 i år.  Veldig hyggelig at Erle Frantzen er tilbake i godt slag, og de to ringrevene Tore Bergby og Stein Håvard Fjestad var også med å vise god form i helgen.

I 8-spann viste unggutten Arnt Ola Skjerve at fjoråret ikke bare var ett blaff. Han kjørte raskest av alle og var hele 35 minutter foran nr. 2 Elisabeth Edland og over 1 time til nr. 3 Jan Brunner. Jan skal kjøre Finnmarksløpet 1000 km i år, mens Skjerve og Edland vil være med å kjempe om seieren i Finnmarksløpet 500 km. Skjerve sier enkelt og greit i sin profil på www.finnmarkslopet.no at målsettinger og strategi for årets løp er; Vinne.

Nina Skramstad vil etter hvert dele sin opplevelse av løpet på sin egen hjemmeside, klikk her

Partnere