Finnmarksløpet

Webshop

Fult trøkk til helgen

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 08.01.2009 08:53

Lørdag 10. januar er det tid for Gausdal Maraton igjen. Nærmere 80 spann stiller til start og store deler av norges eliten er samlet. Søndag 11. januar går starten for La Grande Odyssée og det er knyttet stor spenning til hvordan de norske deltagerne vil hevde seg.

Gausdal Maraton starter lørdag morgen fra Skeikampen og fortsetter over til Espedalen og videre opp i Gausdal Vestfjell ned til Astridbekken. Her blir det en 5 timers obligatorisk hvil med tidsutgjevning før returen går samme trase tilbake til Skeikampen, totalt 200 km. Det konkurreres også i halvmaraton hvor start er Skeikampen og målgang er Astridbekken.

Mange sterke navn er å finne på startstreken. I åpen klasse helmaraton finner vi blant annet Kjetil Backen, Nina Skramstad, Tore Bergby, S.H. Fjestad og Mona Kolstad. I 8-spann stiller Elisabeth Edland, Arnt O. Skjerve, Jan Brunner og Bjørnar Hansen Østigård for å nevne noen.

Ikke før Gausdal Maraton avsluttes søndag morgen, går startskuddet for La Grande Odyssée i de sveitsiske alper. Det er knyttet stor spenning til hvordan 1. gangskjørerne fra Norge Robert Sørlie, Sigrid Ekran og Jo-Are Brennodden vil hevde seg. Det er et knalltøft etappeløp med mange harde stigninger og raske spor. Ketil Reitan kjørte inn til en sterk tredje plass i fjor og har nok skumle hensikter i år.

Finnmarksløpet vil prøve oppdatere nyheter fra begge løpene, ellers kan man følge de tett på deres egne hjemmesider:

Gausdal Maraton

La Grande Odyssée

Partnere