Finnmarksløpet

Webshop

Alta 2-dagers

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Foto: Magne Ek, Altaposten
Dato: 05.01.2009 09:47

Det så noen dager svart ut for arrangøren av Alta 2-dagers. Uværet som herjet Nord-Norge i romjulen sørget for grønne plener, grus og lyng. Snøen kom imidlertid og i helgen viste pensjonisten Roger Dahl at han er i rute.

Mye nysnø, men dog snø, gjorde sporene litt tunge under helgens Alta 2-dagers i Gargia. Det var flott deltagelse med totalt 28 spann til start i den 2 x 45 km lange løypa.

Roger Dahl fra Alta vant til slutt 12-spann klassen med 23 sekunder på andre mann Harald Tunheim også fra Alta. Roger sier han har fått trent godt til nå og er absolutt i rute til sin 23. start i Finnmarksløpet.

I 8-spann imponerte 18 år gamle Aila Sarre fra Tana med en overlegen seier. Hun var 30 minutter foran nr. 2 Marianne Skjøthaug fra Langfjorden. Aila sin sluttid matchet tredje beste tid i 12-spann! Ungjenta fra Tana er 1. gangskjører i Finnmarksløpet 500 km i år og er nok veldig spent på endelig å få delta.

Siste:
Se innslaget TV-Nord produserte fra løpet her


Camilla Bjørkli ble oppringt av "stepappa"Roger Dahl lørdag morgen. Han lurte på om hun ville kjøre siden handleren var blitt syk. Fem minutter brukte hun på å tenke seg om før hun takket ja. Hun kjørte inn til en flott 9. plass. Waling Magnus Gorter Voie, Camillas samboer som står oppført på 9.plass, sa at hun kjørte raskere enn han begge dagene og at det dermed måtte være feil på resultatlistene.


Se resultater her
Partnere