Finnmarksløpet

Webshop

Katy først ut fra Levajok

Skrevet av: Hanne Rosenberg
Dato: 07.03.2004 13:17

Det store spørsmålet i Finnmark for øyeblikket er om vi vil få første kvinnelige kjører øverst på pallen i Finnmarksløpets 500 km -begrenset klasse. Meier tar som de fleste andre ut sin obligatoriske 8-timers hvil på Levajok. Det er også i forbindelse med denne hvilen at arrangøren foretar tidsutjevning i forhold til starttidspunktet. Fra nå av er det førstekvinne i sporet som leder løpet. Katy er selv en aktiv trialton-utøver og vil nok profiterer på sin meget gode fysiske form.

14 minutter etter Katy Meier starter Hans Petter Dalby fra Alta og 12 minutter deretter kommer Sten Are Harder ( Kirkenes). Begge disse kjørerene har i forkant av løpet tydelig markert at de har som mål å ta seieren i denne klassen. Jan Brunner fra Trondheim kommer 8 minutter etter og ligger nok heller ikke etter når det gjelder ambisjopner om å ta seieren hjem til Tronheim.

Abner Hykkerud sier han nå er spent på utviklingen. - Jeg kjenner ikke deltagerenes eksakte kjøreplan, men tror at flere fram til Levajok har kjørt sitt eget løp med bare litt skjeling til konkurrentene. Fra nå av vil den virkelig harde konkurransen starte. Her blir det minutt strid og nå gjelder det ikke å ha kjørt hundene for hardt inn til Levajok. På dette sjekkpunktet bli det viktig å få unna stellet med hundene slik at de får best mulig hvile. Det er også viktig at alle i teamet spiser og drikker godt slik at de har nye krefter til å starte ut på den lange ferden opp Tana- elva til Karasjok. De tre første ligger innenfor en halv time og det meste kan skje. Det er 86 km til Karasjok og i følge informerte kilder er det tunge spor og de vil nok ikke kjører raskere enn i fjor så vi kan vente det første spannet inn Karasjok mellom kl. 20.00 og 21.00. Fjorårets vinner kjøret på 7 timer og 18 minutter. For de fleste er ikke Tana-elva så tung når man starter ut etter lang hvil. Men med tunge spor skal du ha en hvis erfaring for å disponere riktig i forhold til hvilen du tar ut på Karasjok.

Foto: privat

Partnere