Finnmarksløpet

Webshop

DVD 2008 i salg nå

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 16.10.2008 11:43

Finnmarksløpets DVD for 2008 er i salg nå. Produksjonen er å få kjøpt på vår web-shop og i butikk på Håndverkshuset i løpet av september.

For første gang hadde Finnmarksløpet i samarbeid med Innovasjon Norge daglige sendinger som ble vist på NRK Nett-TV og på egen åpen satelittkanal. Opplev dramatikken i denne DVDen gjennom bilder, intervjuer og reportasjer som er det beste utvalget fra de åtte daglige sendingene som ble sendt fra de ulike sjekkpunktene.

Hele 93 spann fra 10 forskjellige nasjoner stilte til start. Det ble en folkefest med ”fult trøkk ” i Alta sentrum.
Årets løp ble en thriller i begge klasser. I 500 km stod seieren lenge mellom svenske Katy Meier, Ole Wingren fra Finland og Jahn Vidar Dahle fra Båtsfjord og Norge.
Kampen om seieren i 1000 km har aldri vært mer dramatisk enn i år! Målfoto ble nesten nødvendig for å avgjøre duellen mellom Fjestad og Tunheim.

Med støtte fra blant annet Alta kommune, Sametinget, FN-sambandet og Fredskorpset, ble Finnmarksløpets kulturprogram sydd sammen. Det fremmer både FNs tusenårsmål, det kulturelle mangfoldet lokalt, regionalt og internasjonalt. Dette var med på å skape en fantastisk ramme, spesielt i Tana, Nesseby og Alta.

DVDen gir et lite innblikk i 7 utrolige dager i en del av Norge som oppleves storslagent for mange. Erling Borgen, mangeårig korrespondent for NRK blant annet i Latin-Amerika, utbrøt entusiastisk; ”jeg har vært i 151 land rundt om i verden, dette er det mest eksotiske jeg noen gang har vært med på!”

Partnere