Finnmarksløpet

Webshop

Sørlie klar for Finnmarksløpet

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 26.08.2008 11:18

Robert Sørlie (50), vinner av Finnmarksløpet 3 ganger og 2 ganger vinner av Iditarod er klar for Finnmark til vinteren. Hvis han har et mest mulig optimalt spann er Sørlie å se på starten 7. mars 2009 i Alta sentrum. Over 1000 hunder, kjørere fra 10 forskjellige nasjoner legger ut på en konkurranse i beintøff og storslått natur. Robert Sørlie skal kjempe helt i toppen.

Finnmarksløpet syntes det er gledelige nyheter at Robert skal melde seg på til Finnmarksløpet i 2009. Sørlie deltok sist med seier i 1000 km (14-spann), siste gang løpet gikk via Skaidi og Kautokeino i 2001. I dag går traseen til Øst-Finnmark og tilbake og det  blir første gang Robert kjører denne nye traseen.

Robert sier til Finnmarksløpet at han likevel må se an spannet før han legger turen nordover. Team-kamerat og nevø til Sørlie, Bjørnar Andersen, skal først velge de beste hundene fra stallen for å delta i Iditarod. -Jeg kommer ikke til Finnmark for å kjøre tur, stiller jeg er det for å være helt i toppen, sier Robert. Sørlie har også planer i januar å kjøre etappe-løpet La Grande Odyssée i tillegg til Femundløpet (februar), så det ligger an til en tøff sesong for Team-Norway.

Robert er nå i full gang med treningen og han sier målet er å legge et best mulig grunnlag for Andersens deltagelse i Iditarod. De som fikk med seg årets innspurt i Amundsen Race vet at Robert selv med B-spannet kan vinne løp. Han vant løpet og var 1 minutt foran nr. 2 Bjørnar Andersen.  Med 14 friske hunder i Finnmark vil Robert Sørlie garantert være i teten.

Sørlie vil ikke være med å kjempe om Saltdalshytta til en verdi av Kr. 450.000.- Hytta som er av modell Rago er en premie for beste sammenlagte resultat i 1000 km for 2008 og 2009. Siden Sørlie ikke deltok i Finnmaksløpet i -08 har han i praksis ikke mulighet til å stikke av med denne, men han vil helt klart være med å lage stor spenning i kampen om hytta. Jeppedalens konge kan være med på å rokke ved de andres sammenlagt plassering noe som kan være utslagsgivende i forhold til hvem som stikker av med den gjeve premien.

Robert Sørlie har virkelig vært med på å sette langdistanse hundekjøring på kartet i Norge. Med en rekke tidligere seiere i Femundløpet og Finnmarksløpet, til seier i 2003 og 2005 i Iditarod, det lengste og mest prestisjetunge løpet i verden, er Robert en flott ambassadør for sporten. Med sin lange erfaring og fantastiske meritter, regnes han som en av verdens dyktigste hundekjørere. Han har en ro og en kommunikasjon med hundene som få andre har. Samtidig er han en rå og sulten konkurransemann. Finnmarksløpet håper å se han i Alta på startstreken 7. mars 2009.

Partnere