Finnmarksløpet

Webshop

Første favoritt til hytta påmeldt

Skrevet av: Hans Petter Dalby
Dato: 19.08.2008 09:32

Den første kanonen som definitivt vil være med å kjempe om Saltdalshytta til vinteren, er påmeldt. Stein Håvard Fjestad fra Stange, nr. 2 i 2008 sier han til vinteren ikke vil kjøre for knapper og glansbilder, han skal vinne!

Fjestad starter til vinteren i sitt femtende Finnmarksløp. 2007-08 sesongen var på mange måter et comeback for Stein Håvard. Han var eneste hundekjører som deltok i både Femundløpet, Finnmarksløpet og Amundsen Race, topplassering i alle løp.

For 2008-09 sesongen har Stein Håvard Fjestad et team rundt seg bestående av Svein Åge Jakobsen og Torsteinn Sofusson. Jakobsen har mange års erfaring fra sporten og har også blant annet drevet med lavinehunder. I følge Fjestad har Jakobsen lært han mye om psykisk hundetrening. - Han er dyktig på ting som ikke har vært min sterke side tidligere og vi utfyller hverandre på en god måte, sier Stein Håvard. Team Sledehund som de kaller seg, har også et tredje medlem. Torsteinn Sofusson fra Island sier Stein Håvard er en meget aktiv og alltid blid herremann. Han er fersk i hundekjører sammenheng, men har erfaring fra konkurranse med hest på Island og vet hva som kreves i idrett med dyr på høyt nivå.

Foto: Stein H. Fjestad inn til 2. plass under Finnmarksløpet i 2008, bare 2 minutter bak vinneren H. Tunheim

Team Sledehund har 18 voksne hunder i trening hvorav 15 av dem har erfaring fra konkurranse i langdistanse.

Stein Håvard kan fortelle om en helt annen rutine og ro i spannet enn tidligere, og når Fjestad sier hans sjøltillitt nå er så stor at det nesten grenser til arroganse, ja da kan konkurrentene til vinteren frykte bonden i fra Stange. Den bestandig sindig og rolige Fjestad er i år på hugget. - Det er slutt på å kjøre for knapper og glansbilder, for første gang på lenge føler jeg at jeg har et team og et spann hvor jeg nå kan si at; "je ska vinne", avslutter Fjestad.

Partnere