Finnmarksløpet

Webshop

Dag Urdal hedret

Skrevet av: Hans Petter Dalby/ Marit Rein
Dato: 03.06.2008 09:56

Et annet høydepunkt på lørdag var når Dag Urdal fra Leirsund i Skedsmo ble hedret med årets frivilligepris for sin lange og utrettelige innsats for Finnmarksløpet.


Leder i ATHK Jan Gunnar Vian t.v. og prisvinner Dag Urdal

Det hele startet med en spøk - som nå har vart i 15 år.

Sommeren var varm og ølet smakte godt i Alta da Dag Urdal besøkte byen. Der og da takket han ja til å stille som frivillig på Finnmarksløpet. Siden har han bare fortsatt.

Samhold og glede
– Samholdet, pulsen, tempen og følelsene rundt løpet er det som trigger meg og mange andre som har Finnmarksløpet som vår årlige feriesyssel, sier Urdal. Til daglig arbeider han som kommunikasjonsrådgiver i Det Kongelige Selskap for Norges Vel. Han har det travelt i hverdagen. I årevis har han valgt å ha det enda mer hektisk i ferien. Sammen et stort team frivillige betjener han informasjon både inn og ut av Finnmarksløpets pressesenter de hektiske løpsdagene. Han beskriver døgnsyklusen under løpet mye likt hundekjørernes.

Helt på kanten
– Vi sover lite og jobber hele døgnet. Selv vi føler nok mange ganger at vi opererer på kanten av vår prestasjonsevne. Men dugnadsånden driver oss. Det er utrolig artig, sier frivilligveteranen som bor på Leirsund i Skedsmo kommune.
En av Urdals sterkeste opplevelser gjennom alle disse årene er kjøreren som lenge etter at
målgangen var rigget ned og staben hadde oppsummeringsmøte, kom kjørende inn med spannet i gymsalen der de var samlet. – Vi trodde han hadde brutt. Så serverer han den sterke historien for alle oss som var samlet!

Hvor kom samen fra?
Underveis i løpet fikk han melding om at en kamerat var død. Dette satte ham fullstendig ut
og kjøreren bestemte seg for å bryte. Han slo leir i ødemarka for å summe seg litt da en same kom til ham. – Ut fra intet, sto han plutselig der, forteller Urdal. – Samtalen med samen fikk mannen på sporet igjen, og han fullførte. På god overtid. Det var noe med den følelsesladde stemningen… prestasjonen og motet
til kjøreren som kom i mål mot alle odds etter at vi hadde pakket sammen.

Finnmarksløpet har hatt utrolig stor nytte av Dag's erfaring og penn. Hvis man ser tilbake på Finnmarksløpet i revy, vil man finne veldig mange artikler hvor Dag er forfatter. Hans evne til å formidle konkurransen samt bredden i løpet er fantastisk.

Hanne Rosenberg sier at Dag Urdal uten tvil er en verdig kandidat til å motta denne prisen. - Han har vært veldig viktig i arbeidet med å profesjonalisere Finnmarksløpets pressetjeneste. Vi setter utrolig stor pris på Dag og på vegne av Finnmarksløpet gleder vi oss til det videre samarbeidet med han. Jeg vet også at Hans Petter Dalby setter Dag veldig høyt, og når han flytter til Nannestad vil nok disse båndene bli enda sterkere, sier Hanne Rosenberg.

I sin takketale etter prisutdelingen understreket Urdal sin takknemlighet over å få denne prisen, samtidig som han understreket sin glede ved å få være en del av Finnmarksløpets frivillige. - Årsyklusen min ville ikke være den samme hvis jeg ikke kommer meg til Finnmark og løpet i mars. Løpet er en viktig del av både mitt sosiale og mitt faglige liv, avsluttet en beveget Dag Urdal.

Partnere