Finnmarksløpet

Webshop

Tar Finnmarksløpet nærmere riksmedia

Skrevet av: Magne Ek, Altaposten
Dato: 27.05.2008 10:17

Hans Petter Dalby, medieansvarlig i Finnmarksløpet tar flyttelasset med seg sørover, men han skal fortsatt markedsføre Finnmarksløpet.

– Styret sier de fortsatt vil ha meg i jobb, og derfor fortsetter jeg i min stilling i Finnmarksløpet selv om vi har valgt å flytte sørover, sier Hans Petter Dalby.

Han forteller at han likevel kommer til å oppholde seg mye i Alta.

– Det blir en del pendling så jeg kommer til å være mye her oppe og jobbe mot lokale og regionale samarbeidspartnere. Samtidig er samfunnet blitt slik at mye av kommunikasjonen går på telefon og mail. I den forbindelse kan jeg like godt sitte på Østlandet som i Alta.

Nærmere redaksjonene

Hans jobb innebærer blant annet å formidle Finnmarksløpet inn til medier, både nasjonalt og internasjonalt. Når han nå flytter til Holter utenfor Nannestad, 40 minutter fra hovedstaden, vil han komme nærmere de store redaksjonene.

– Mediene i nord har skjønt hva Finnmarksløpet er, men vi har enda et stykke igjen før de store nasjonale mediene er kommet like langt. Med base i Nannestad blir det lettere for meg å trø litt i korridorene på Marienlyst (NRK, red.anm.) og i de store avisredaksjonene, sier Dalby.

– Men det betyr ikke at jeg glemmer mediene i nord.

Dalby har ikke bare neste års løp i tankene når han nå flytter sørover.

– Vi tenker langsiktig og det er viktig for Finnmarksløpet å tenke nedover i Europa. Og det er nå en gang slik at Nannestad er nærmere både Tyskland og Italia, sier Dalby med et smil.

– Vi har også de internasjonale mediene i tankene. Hundesporten er stor i mange land nedover i Europa.

Beslutningstakere

Også på markedssiden er det mange avgjørelser som taes i sentrale strøk på Østlandet. Nå kommer Dalby nærmere konsernsjefene.

– Jeg ser det som en fordel å være nærmere beslutningstakerne, og jeg kommer til å være på forskjellige formelle og uformelle arenaer for å selge inn løpet. Så jeg tror det at jeg kan oppholde meg mer på Østlandet kan være med på å utvikle løpet, sier han.

Fant drømmehuset

I forrige uke var hele 40 personer på visning da megleren la Dalby sitt hus i Øvre-Alta ut til salgs.  Selv har Dalby og samboeren funnet drømmehuset på Holter i Nannestad kommune. 

– Vi har snakket om at vi skal flytte sørover i løpet av to-tre år, men plutselig dukket drømmehuset opp. Det var helt tilfeldig at jeg kom over stedet, men jeg klinte til og la inn et bud, sier han.

Budet ble akseptert og nå blir Dalby «nabo» med mange hundekjørere i som trener i Romeriksåsen. Ikke nærmeste nabo, men nabo i den forstand at de kan trene hundene i samme løyper. For med seg i flyttelasset har Dalby 14 hunder.

– Eiendommen er i et område som er perfekt for hundekjøring under bra vinterforhold. Jeg kan kjøre fra stuedøra og har nært til løypenettet til mange dyktige hundekjørere, avslutter Hans Petter Dalby.

Partnere