Finnmarksløpet

Webshop

Kjempeforhold for hundene

Skrevet av: Olav Hatlen
Dato: 07.03.2004 02:45

Janis (9 år) og hennes 650 firbente venner har så langt hatt drømmeforhold ute i løypene. Sporene er flotte med en anelse sukkersne. Rutta Bang Pedersen som er teknisk delegert, forteller at siste hundespann ankom sjekkpunktet Skoganvarre kl 23.59 sent lørdags kveld. På hvert sjekkpunkt blir hundene omhyggelig kontrollert. Bang Pedersen opplyser at to hunder så langt er satt ut av løpet. (Foto Rune Skaufel, Altaposten)

Dette tallet er i følge Bang Pedersen svært lavt. Hun kan fortelle at den ene hunden var en unghund som virket usikker og slapp, mens den andre hunden hadde fått en liten skade i foten. Det er hundeeierne sjøl som har tatt beslutningene om å sette disse hundene ut. De hundene som settes ut av løpet blir tatt vare på av hundekjørernes handlere. En handler er en assistent som bistår hundekjøreren underveis.

Honnør til kjørerne

Bang Pedersen mener at harde spor er ugunstig for hundene. Da oppstår det lett skulder- og leddskader, sier hun. Samtidig påpeker hun at hundekjørerne er veldig bevisste. -De kjører etter forholdene, og prioriterer alltid hundens ve og vel først. De gode løypeforholdene betyr i praksis at hundekjørerne kan gi litt mer gass underveis, forklarer Bang Pedersen.

Foto: Rune Skaufel, Altaposten

Partnere