Finnmarksløpet

Webshop

La det storme!

Skrevet av: Mina Sveen
Foto: Marianne H. Erlandsen
Dato: 13.03.2008 19:53

- Hun liker vind og ruskevær, det er noe hun har trent mye på, sier Trond Ørslien om veteranen Maggie. Maggie er snart pensjonist, og vil ikke klare en tøff sluttspurt mot unge friske hunder, men Ørsliens single lederhund har erfaring og har vært ute en vinternatt før. Det kan komme til å bli Ørsliens ess dersom det blåser opp over Iesjavri og Tunheims og Fjestads hunder mister fokus. Værvarslingen melder frisk bris og snøbyger utsatte steder på Vidda natt til lørdag, og spørsmålet er om dette kan være nok til å hindre de andre spannene og gi Maggie en siste triumf før pensjonisttilværelsen.

Tunheim på sin side har gitt hundene mat og smurt poter på spreng. Han har gjort seg ferdig med nattestellet før Fjestad og sikter nok på å gi hundene mest mulig hvile. Tunheim kan gå ut klokka 03.03, altså fire minutter etter Fjestad. Tunheim uttaler at han synes det er bedre å gå ut litt etter Fjestad, siden han da kan henge på ham, men all erfaring viser at Tunheim egentlig hadde ønsket å ligge som nummer en med en luke til nestemann. Det er imidlertid lurt å ta alle uttalelser fra både handlere og kjørere med en god klype salt; på dette tidspunktet er pokerfjeset alt, og det gis ikke ved dørene.

Alle kjørerne har nå åtte timers obligatorisk hvile, noe som kan komme godt med for Fjestad, som har gått forbi Tunheim nettopp fordi han har hvilt mindre de siste to etappene. Fjestad har tatt ut en hund i Karasjok, uten at dette trenger å ha betydning. Verre er det kanskje med kjørerens egen helse. - Jeg er i stigende form nå, sier han, men legger til at kroppen er litt slapp etter diaré og oppkast. Han mener det har hjulpet å få mat i seg, men spørsmålet er kanskje om fysikken hans klarer en krevende sluttspurt.
 


Partnere