Finnmarksløpet

Webshop

Travelt for sykepleierpatruljen

Skrevet av: Dag B. Urdal
Dato: 13.03.2008 15:00

Finnmarksløpets nye sykepleierpatrulje har vært en gedigen suksess. Etter fem døgn på hjul, har de bedrevet alt fra akutt førstehjelp til å bidra med massasje og catering til både to- og firbeinte. Overalt hvor de kommer, tas de takknemlig i mot.

Verken ledelsen i Finnmarksløpet eller de to som utgjør sykepleierpatruljen, Anette Sievers og Pernille Volle Bavridge, visste vel helt hvor kjærkomment de tjenestene de kan tilby viste seg å være, da de dro ut fra Alta lørdag ettermiddag i sin nye patruljebil. – Overalt hvor vi har kommet, har vi blitt tatt imot med positiv undring og takknemlig anerkjennelse når folk har sett hva vi kan bidra med, forteller Anette.

Positiv forundring
- Når vi har gått rundt på sjekkpunktene og spurt kjørerne om hvordan de har det, har de reagert med forundring over at de får slik oppmerksomhet, vandt som de er med at i hundekjørermiljøet dreier alt seg normalt bare om hundene. Samtidig har det jo vist seg at det har vært mye å ta tak i, forteller Anette.

- I løpet av disse døgnene har vi måttet bidra både med akutt førstehjelp, trøstende ord og kvalifisert medisinsk veiledning til syke kjørere og handlere. Vi har behandlet alt fra magekramper, dehydrering, ribbeinsbrudd, sårskader og stive muskler – til konsekvenser av mangel på søvn- og hvile. Ja, vi har til og med måttet trå støttende til overfor veterinærene når de har hatt behov for assistanse i akuttbehandling av syke hunder, fortsetter hun. - Akkurat nå er vi på vei til Alta med en syk hund bak i bilen som trenger mer behandling enn det veterinærene våre er i stand til å gi ute i løypa, sier hun.


Takknemmelig jobb

- Selv om vi selv også har måttet tåle lite søvn og feltmessige betingelser der vi har fartet rundt, har det vært en takknemlig jobb, supplerer Pernille. Erfaringene så langt understreker at dette er en tjeneste som bør opprettholdes også i fremtidige løp. I så fall, er vi klare til å trå til igjen, for dette har gitt mersmak sier hun.

Men det er ennå et døgn igjen før de kan avslutte oppdraget for i år. I mellomtida er det både en spent hundeeier og en syk hund bak i bilen som håper at de snart når fram til veterinæren i Alta.

Bilde: Tore Bergby sin hund "Sorry" er i de beste hender. Med veneflon ligger han varmt og godt på et reinskinn på tur til Alta for videre behandling.

Partnere