Finnmarksløpet

Webshop

Sol og varme er dårlig nytt

Skrevet av: Dag B. Urdal
Foto: Geir Skjalmar
Dato: 13.03.2008 12:22

Det er nesten påskevær med temperatur nær null, lite vind og nydelige solgløtt i indre Finnmark i dag. Men det er faktisk det verste føret de kunne tenkt seg, de spannene som peser oppetter Tanaelva akkurat nå.

Varmen nå midt på dagen gir løse spor og setter samtidig ”termostaten” hos hundene på en hard prøve. Dermed må kjørerne økonomisere med spannets krefter på en helt annen måte enn i kaldt vær. Ingen av de tre i tet ser vel egentlig med særlig glede på et spurtoppgjør på denne etappen. Men samtidig vil ingen av dem la konkurrentene få et forsprang de ikke kan håndtere på de resterende ca 230 km som må tilbakelegges før mål.

Alle tre har uhyre små marginer å gå på nå, både psykisk og i forhold til søvn og hvile. Kjører de ikke fornuftig kan de få parkering, som Tunheim i fjor, eller i hvert fall tvinges til å hvile i sporet før de sjekker inn i Karasjok. Samtidig tvinger begivenhetene dem til å stå på. Alle tre vet at den som ligger i tet minst må ha et forsprang på en time til de som følger bak, hvis det skal holde helt til mål!

Partnere