Finnmarksløpet

Webshop

Jager teten med friske spann

Skrevet av: Mina Sveen
Foto: Marianne H. Erlandsen
Dato: 12.03.2008 17:46

Tunheim og Ørslien skal ikke føle seg trygge i tet. Idet de forlot Varangerbotn ankom et knippe sultne kjørere med korte intervaller. Nina Skramstad virket fornøyd og har til nå raskest etappetid inn til Varangerbotn. Hun kunne fortelle at hun aktet å ta med seg sine 11 hunder ut igjen fra sjekkpunktet også.

Bjørnar Østigård hadde imidlertid en noe tyngre reise, og var lite fornøyd med temperaturen. - For varmt, sier han, og kanskje føret er noe av årsaken til et par lett halte hunder. Østigård møtte også andre hindringer på sin vei; en militærøvelse med 500 soldater fikk hundene hans til å miste fokus.  Roger Dahl var sistemann i denne puljen.

Jan Kvilvang (bildet) ankom en drøy halvtime senere, og fikk følge av Kjell Brennodden. Brennodden har til tross for parkering rett etter Neiden II og tap av omtrent en time, klart å ta inn tid og henge på Jan Kvilvang.  I Varangerbotn har han bare tenkt å være et par timer, og han har tenkt å ta alle hundene med seg ut igjen også. Brennodden har sparket nesten hele veien, men er likevel i god form ved ankomst.

Partnere