Finnmarksløpet

Webshop

Nærkontakt

Skrevet av: Mina Sveen
Dato: 12.03.2008 17:17

Det skulle ikke mer til enn en svak eim av hundefôr fra Trond Ørsliens gryter for å vekke Harald Tunheim. På hugget etter konkurrenten tok han selv veien til spannet sitt og begynte å få hundene opp av halmen like etter. Ørslien kan se ut til å kutte ned på hvilen, da han seler opp etter foreløpige tre timer og ti minutter hvile, mens Tunheim har fått fire og en halv time så langt. 

Verken Harald Tunheim eller Tond Ørslien hadde særlig lyst til å føre an i sporet fra Varangerbotn. Begge trakk ut tiden med tissepauser og andre utflukter før det ble Tunheim som måtte ta jobben som kjentmann, noe som ikke var Ørslien imot.

Samtidig skimtes tre hodelykter som perler på en snor på isen i Varangerbotn. Spente handlere og pressefolk spekulerer i hvem som skjuler seg bak lysene, og tipsene går i retning av at det er Bjørnar Hansen Østigård, Nina Skramstad og Roger Dahl som er på tur inn og dermed får et pirrende glimt av sine argeste konkurrenter som mer eller mindre uthvilte forlater sjekkpunktet. Ganske riktig er det disse tre som ankommer, og i det sjekkpunktet er innen rekkevidde, kjører Nina Skramstad opp på siden av Dahl og Østigård og passerer så og si i paddocken.

Føret på sporet mot Sirma kan bli skarpt og raskt, ettersom temperaturen i området nå er synkende.

Partnere