Finnmarksløpet

Webshop

Tunheim fremme i Varangerbotn

Skrevet av: Ørjan Wahlgren
Foto: Marianne Erlandsen og Kari B. Thomassen
Dato: 12.03.2008 12:35

Variable spor
Tunheim har kjørt hardt så langt, og etter observasjoner å dømme virker det som hundene er slitne. Han er imidlertid en rutinert hundekjører og vet nok hva han gjør. Det rapporteres ellers at Stein Håvard Fjestad kjører med singel lederhund, og det spekuleres i om han kan ha problemer med antall ledere.

Harald rapporterte om gode spor og -10 grader den første delen ut fra Neiden. Sporet ble etterhvert tyngre og temperaturen steg utover morgentimene. Han mener de som kommer bak vil få det tøffere på grunn av høyere temperatur nå midt på dagen. Han sier videre at han synes Fjestad sine lederhunder virket slitne i det han passerte han, men tror at hvis Fjestad får opp farten i spannet sitt igjen, blir det vanskelig å holde følge.

Taktikken videre blir å hvile noen timer i Varangerbotn. Han tror det kanskje kan være noen som gjør noen stunt her med lite hvile, men kommenterer at det vil være en dårlig løsning på grunn av det milde været. - Det er langt igjen, avsluttet Tunheim.

Utelukker ikke lang hvil
Fjestad kom frem til Varangerbotn 12.33. - Jeg synes sporene var helt greie, sier Fjestad. Han har tapt to hunder, og det er en mulighet at han mister en til på grunn av vond skulder på en av hundene. En lengre hvil er ikke utelukket. I løypa mot Varangerbotn møtte han 500 soldater. - Dette var et veldig forstyrrende element i min kjøring, kommenterer han.

På spørsmålet om Harald kjører for hardt, sier Fjestad at han er mer opptatt av å ikke kjøre for hardt selv. - Så får Harald kjøre som han selv vil, sier han.

Fjestad har syv svarte hunder og innrømmer det at han av og til kan ha problemer med å se forskjellen på dem jo flere timer han har kjørt uten søvn.

Partnere