Finnmarksløpet

Webshop

Ekstrem kvalitetstid

Skrevet av: Mina Sveen
Foto: Mina Sveen
Dato: 12.03.2008 09:40

- Hun har vært kjempeflink, skryter en rørende stolt far ved målgang i Alta onsdag morgen. Hallgeir Jenssen og Ida Helena Jenssen er far og datter, og har vært parhester Finnmarksløpet gjennom. - Vi hadde planlagt å kjøre sammen, sier far. Kanskje ikke så dumt å ha far med på en slik tur - Ida er bare 19 år gammel, og er rookie i år.

Motgang har de to hatt nesten hele veien. - Jeg har slitt med søvnmangel og lite mat, sier Ida. Hallgeir forteller at de to også har slitt med spannet. - Det er først nå i natt vi har fått dem til å gå skikkelig, sier han. Det har vært løpetid for noen av tispene, og fremdriften har vært så som så. Fra Jotka til Jergul ble det imidlertid skikk på hormonbombene, og far og datter fikk farten opp.

Vel i mål forsvinner Ida forsvinner Ida i en bjørneklem fra pappa. Strålende viser han frem datteren til alle som har kommet for å ta dem imot. Her venter lillesøster Katja Jenssen, som har måttet skulke litt for å få med seg løpet. - Bra de kom seg gjennom, de hadde trøbbel da vi møtte dem på Skoganvarre, sier hun.

 

Partnere