Finnmarksløpet

Webshop

Treretters middag til Nina Skramstad

Skrevet av: Mathias Skaar
Foto: Mathias Skaar
Dato: 12.03.2008 10:50

Premien kunne ikke passet bedre for Nina Skramstad. Da hun ankom sjekkpunktet i Kirkenes hadde hun ikke spist annet enn en Ballerina-kjeks siden hun forlot Neiden mer enn ti timer tidligere. På menyen sto det hjemmelaget reinsdypølse til forrett, torsk og laks bakt over bålet til hovedrett og is med skogsbær til dessert.

Etter at stellet av hundene var ferdig gikk turen den drøye kilometeren over til Gabba restaurant der middagen allerede var klar. Til tross for at det var fisk som sto på menyen fikk Skramstad etter eget ønske servert en kjøttrett i tillegg ettersom hun foretrekker tyngre mat under konkuransen.

Hun hadde selv forventet at Elisabeth Edland skulle være første kvinne til Kirkenes, og skulle gjerne sett at flere var med å konkurere om denne tittelen.

Hvordan hun legger opp resten av turen tilbake mot Alta er det foreløpig ingen som vet.

-Jeg tenker bare ett sjekkpunkt av gangen, sier Skramstad

Til tross for at idéen om denne premien kom i forbindelse med at årets Finnmarksløp startet 8. mars forsikrer rektor Åsmund Røst, ved Pasvik Folkehøgskole, oss om at det det også kommende år vil bli belønning til beste kvinne til Kirkenes.

Se videoreportasje Nordlys lagde fra middagen

Partnere