Finnmarksløpet

Webshop

Tunheim og Fjestad fremme i Kirkenes

Skrevet av: Ørjan Wahlgren
Foto: Mathias Skaar
Dato: 11.03.2008 13:49

Harald Tunheim og Stein Håvard Fjestad har kommet frem til Kirkenes klokken 13.41. Tunheim var først inn, med Fjestad hakk i hæl tre minutter etter.

Tunheim har bekreftet at han kommer til å hvile lenge i Kirkenes. Han kommenterer at han synes været gjorde løpet hans tyngre, spesielt syntes han det var for mildt for hundene. - Hundene er i fin form men varme. Jeg fikk dem ikke i gallopp, utdyper han.

Fjestad har bestemt seg for å hvile i 8 timer. Veterinærene mener han bør sette av en hund før videre kjøring, men Fjestad har ennå ikke bestemt seg for hva han vil gjøre.

Trond Ørslien kom til Kirkenes klokken 14.03, med én hund i sleden. Dette er den samme hunden som fikk behandling i Neiden, og den har blitt tatt ut av løpet etter Ørsliens egne vurdering. Bikkja var ifølge veterinær plaget av svært stive forben. Forøvrig synes ikke Ørslien at været var for mildt for hans hunder, mye grunnet at hundene hans har mindre pels enn Tunheims spann. Han nevner at han kjørte sammen med Fjestad i fire timer før han mistet synet av hedmarkingen.

 Tradisjonsrik ankomst

Det var stor stemning hos publikum når kjørerne ankom Kirkenes. Det var godt oppmøte blant folk, og barna var ivrige med heiarop. Når Tunheim kom frem ble han tradisjonen tro overrakt en genser, samt et bilde av den lokale kunstneren Jan Eilert Pedersen og en gave til kona. - Jeg har fått genser her i Kirkenes før, men jeg trengte strengt tatt en ny, avslutter Tunheim lattermildt.

Partnere