Finnmarksløpet

Webshop

Festforestilling i Tana bru

Skrevet av: Liz Palm
Foto: Liz Palm
Dato: 11.03.2008 13:11

Søndag 9. mars ankom Finnmarksløpet Tana bru. Der var det stor festforestilling som en del av Tana Vintermarked.

I mange minusgrader opptrådte dansere, kor og band med votter og luer på utescenen ved Tana Hotel, mens publikum ble fortløpende informert av Oddbjørn Gundersen om hvem som lå i teten i årets Finnmarksløp.

Fredskorpset og Tusenårsmålene til Tana

Festforestillingen var en del av Tana Vintermarked, som i år varer fra 1.-14. mars, og det er første gang Fredskorpset deltar her. – Vi ønsker å sette fokus på det internasjonale Tana, sier prosjektleder Tutu Jacobsen, og er svært fornøyd med samarbeidet.

Fredskorpset og FN-sambandet er med som budbringere for FNs Tusenårsmål, og har gitt stafetten videre til hundekjørerne. Alle hundesledene har hatt med seg Tusenårsmålene over vidda. Brennodden lå først an i løypa da han ankom Tana bru halv elleve om kvelden søndag 9. mars, og ble hedret med fyrverkeri. Ordfører i Tana, Frank Ingilæ, overrakte også en pengepremie til Brennodden, som så dro videre etter et kort stopp på snøscenen ved Tana Hotel i retning Kirkenes.

Også ordføreren fikk heder og ære på festforestillingen i Tana, i form av en hedersbetegnelse til kommunen.

Tana blir internasjonal kommune

Mens frostrøyken stod ut av munnen, overrakte Erling Borgen hedersbetegnelsen Internasjonal Kommune til ordfører Frank Ingilæ. Han ga også en begrunnelse for hvorfor Fredskorpset og KS ønsket å tildele Tana kommune denne tittelen.

- Dette er en hedersbetegnelse til alle Tanas innbyggere, sa Ingilæ og takket for prisen. Han  ønsket tydelig å dele heder og ære med alle aktører i kommunen. Hedersbetegnelsen har skapt debatt lokalt, noe Tutu Jacobsen i Fredskorpset er fornøyd med. – Dette gjør at saker blir satt på dagsorden, og utfordringer blitt tatt tak i, så litt uenighet behøver ikke å være negativt.

Fremtidsverksted for nye utfordringer

Fredskorpset ønsker ikke at kommunen bare skal hvile på sine laubær etter å ha fått hedersbetegnelsen, og arrangerte derfor et fremtidsverksted. Femten deltakere møttes i Rådhuset søndag 9. mars og jobbet i to hektiske timer. Resultatet ble tre nye utfordringer som også ble overrakt ordfører Ingilæ på forestillingen. Tanken bak hedersbetegnelsen er å synliggjøre det internasjonale engasjementet, men like mye å videreføre og videreutvikle arbeidet.

Se video fra Tana ved å trykke på denne lenken.

Partnere