Finnmarksløpet

Webshop

Jeg kjører for å føle harmoni!

Skrevet av: Peter Fischer
Dato: 01.03.2004 16:11

Å få tak i Elke Schiller er nesten umulig. I alle fall er det det om vinteren. Da er hun bare opptatt med sin jobb som farmasikonulent, og stell og trening av hunder. Navnet hennes dukker derimot opp når man leser resultatlister over europeiske hundesledeløp, for selv om Elke Schiller skal kjøre Finnmarksløpet for første gang, er hun ingen nybegynner.

- Når jeg ser tilbake er det som om jeg langsomt har arbeidet meg nordover, langsomt, men energisk, frem mot min store lidenskap - de lange distansene.

Alt begynte som lange joggeturer for mange år siden. Hun ville gjerne ha en følgesvenn med på disse joggeturene. Det ble en venn med fire ben. Senere jogget hun sammen med sine døtre,som nå har blitt voksne. I dag har Elke 15 hunder på sin kennel.

Tysk mester

I 2003 ble Elke tysk mester i klassen for 7 hunder over 100 km. For få uker siden nådde hun "bare " andre plassen, som hun selv sier og vi forstår at Elke er et ordentlig konkurransemenneske.

Men uansett slit og glede over disse suksessene - de korte løpene har i tillegg vært en anledning til å pakke sleden full med vekter og for å drømme videre om Finnmarksløpet og de virkelig lange og tøffe strekningene.

-Jeg må bare bli med i de store løpene.

Elke leter etter den ekstreme opplevelsen; vanskelige og lange strekninger, sne, kulde, fjell, vidde, storm, sol og nordlys. I disse omgivelsene mener Schiller at både hun og hundene vil trives godt. Elke Schiller starter heller ikke for å hevde seg som kvinne mot mennene. Tvert imot. Hun fremhever at særlig Bernhard Schuchardt som flere ganger har vært på start i Finnmarksløpet, er en av de beste rådgiver for henne, og hun nevner også tyskeren Thomas Hoffmann som eksempel for felleskapet mellom kjørerne.

Følelsen å være ett med naturen og hundekjøringens eventyr, det er det som er viktigst for Elke Schiller. Selv om hun er nødt til å bryte et løp - så gleder hun seg over forberedelsene med spannet, over spenningen, over å kunne være med.

- Jeg gråt da jeg krysset målstreken i Polar løpet i Sverige i 2003 med alle hundene i spannet til en solid annen plass. Det var mitt første løp over 300 km og ga virkelig mersmak og energi til å satse mot Finnmarksløpet, sier hun.

På vei mot Finnmark

For Schiller var Polarløpet i fjor den store motivasjonen for å satse på arets Finnmarksløp. Dessuten er hun stolt av å være nominert til det tyske landslaget og sin 6.plass i mellomdistansen i Europamesterskapet. Kanskje mest stolt er hun over seieren ved FISTIC - EM Distance trail - 300 km i Tsjekkia i januar.

Elkes målsetting for Finnmarksløpet er å gjennomføre med friske og spreke hunder - åtte ut fra start og åtte i mål. Slik hun gjennomførte de andre løpene. Det viktigste for Schiller er å oppleve en harmoni mellom seg, hundene og naturen.

Schiller er en sterk kanditat blant de beste kjørerene i begrenset klasse. Kanskje hun blir den første kvinne og første utlending som vinner denne klassen

Partnere