Finnmarksløpet

Webshop

Dahle inn til overlegen seier på 500 km

Skrevet av: Dag B. Urdal
Foto: Mina Sveen
Dato: 10.03.2008 22:45

Jan Vidar Dahle fra Båtsfjord passerte mållinja her i Alta presis kl 22:42 i kveld og tok dermed et velfortjent gull i årets 500km. – Selv om det har vært en flott reise med hundene, er det godt å være i mål kommenterte seierherren sindig til de frammøtte.

Helt siden Katy Meier og Dahle gikk ut fra Jotka med ett minutts mellomrom litt før klokka syv i kveld, lå det i kortene at tetstriden ville stå mellom disse to. Alt før de kom ned på Altaelva, passerte Dahle – Meier. - Da stoppet jeg og vi ga hverandre en god klem, forteller Dahle – som synes synd på Meier midt i sin egen glede over seieren. – Dette var jo den siste turen hennes i Finnmarksløpet, forteller han.

I første omgang hadde hun ganske sikkert ikke tenkt å gi seg uten kamp, men hun klarte aldri å ta igjen forspranget nedover elva. Etter hvert opparbeidet Dahle ei glippe på 2 – 3 km til Meier. Det siste stykket før mål var det åpenbart at bare ei ulykke kunne forhindre ham fra å kapre gullet. Nå står han med medaljen på bringa, svært godt fornøyd med både hundenes og egen innsats etter nærmere 2 døgn, 10 timer og 27 minutter bak på sleden halve Finnmark rundt!

Finnmarksløpet 2008 gratulerer!

Partnere