Finnmarksløpet

Webshop

Spennende nytt sjekkpunkt i Karasjok

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 26.02.2004 16:54

Sjekkpunktet i Karasjok er helt nytt til årets Finnmarksløp. Sjekkpunktet ligger 2-3 km utenfor Karasjok sentrum og KFUK-KFUM Speiderne som har ansvaret, lover ett sjekkpunkt utenom det vanlige.

Sjekkpunktet I Karasjok vil bestå av en lavvo leir med reserverte lavvoer for kjørere som trenger noen timers søvn, og en stor lavvo der man får kjøpt reinsdyrbuljong og varmet seg rundt bålet. Det lages også benker og stoler i snø og bålplasser hvor man kan lage mat.

- Kjørere, handlere og publikum er hjertelig velkommen og vi lover å gjøre alt vi kan for at besøkende skal trives og ha det best mulig under oppholdet i Karasjok, sier leder for sjekkpunktet, Per Skou Jensen.


Sjekkpunktet i Karasjok vil bestå av lavvoer. Bildet
er lånt hos Tromsø Villmarkssenter.

Ikke strøm

Sjekkpunktet ligger i utkanten av Karasjok på et jorde 2-3 km fra sentrum langs elven.

- Handlerne må være oppmerksom på at det vil ikke finnes strøm i området. Derfor må oppvarming av vann og matlaging foregå ved hjelp av primus eller annen varme. Vannhull og latriner er også klar til bruk, forteller Per.

Ekstremvinter-kurs

For de eldste speiderne er det laget et ekstremkurs i vinterspeiding mitt i løypa til Europas nordligste hundesledeløp. Kurset er et internasjonalt speiderkurs hvor det deltar speidere fra Sveits i sør til Vadsø i nord.

I tillegg til å hjelpe til på sjekkpunktet, skal speiderne bla. lære om samisk kultur og tradisjoner, de skal lage samisk mat, lage samekniven, kjøre rein, lære om riktig bekledning og forebygge frostskader.

- Mens åpen klasse runder Kirkenes drar vi på fjelltur til Rásttigáisá på ski og overnatter i snøhule og lære om snarefangst, skred og skredfare, sier Jensen til slutt.

Les mer om speiderne på www.kfuk-kfum-speiderne.no

Partnere