Finnmarksløpet

Webshop

Neidens trofaste tjenere

Skrevet av: Marianne H. Erlandsen
Foto: Marianne H. Erlandsen
Dato: 10.03.2008 18:51

Det er en glad gjeng som møter oss i Neiden. Alle de som jobber frivillig på sjekkpunktet er elever ved Pasvik Folkehøgskole. I syv år har de hatt ansvaret for sjekkpunktet med linjefagslærer Thor-Atle Svortevik i spissen.

For elevene på Hundekjøring og villmarksliv er dette obligatorisk, men også de andre elevene på folkehøgskolen har mulighet til å være med. I år er de til sammen 22 frivillige fra skolen.

Elevene sier selv at de har det kjempegøy, og de sørger for å dokumentere opplevelsen ved å filme og ta bilder.

- Men spør oss igjen om to dager, sier Marie Letnes Hallheim latterfullt, og peker til at det etter hvert blir mye jobb og lite søvn.

I begynnelsen jobber alle sammen i lag for å komme inn i rutinene, men på mandags kveld blir de delt opp i to lag som skal jobbe 8-timers vakter. Oppgavene deres er som ved de andre sjekkpunktene å ta seg av innsjekk, hjelpe spannene på plass, sørge for fred og ro og at vann alltid er tilgjengelig.

- Dette er en kjempeopplevelse for elevene, sier Svortevik. Det er bare naturlig at vi skal være med å bidra når skolen har en egen hundekjøringslinje. De får også satt samholdet på prøve når folk begynner å bli trøtte og slitne.

Sjekkpunktet i Neiden er godt organisert takket være dyktige elever, og Pasvik Folkehøgskole har tidligere fått mye skryt for jobben de gjør.

Partnere