Finnmarksløpet

Webshop

Setter sin lit til Nikko

Skrevet av: Guri Hansen
Dato: 24.02.2004 22:39

Alle mine hunder er spesielle, men Nikko er best. Det sier Torsten Kohnert fra Slussfors i Sverige som stiller til start for andre gang i Finnmarksløpet. Til sammen har han 14 hunder, og de aller fleste av dem er unge. Nikko som snart blir 9 år er eldste førehund, og ”alltid å lite på”, sier Kohnert.

Han er ute og trener med hundene når vi får tak i han på telefon. Til sammen har han trent 300 mil så langt i vinter, og er godt forberedt til årets Finnmarksløp. Men med så mange ung hunder i spannet ser han realistisk på det, og er fornøyd om han kommer i mål med så mange hunder som mulig.

Hundekjøring som levebrød

Torsten bor i et av de flotteste naturområdene i Sverige. Slussfors ligger i nærheten av vintersport stedet Tärnaby, og om vinteren driver Torsten og hans familie med hundekjøring for turister. Han er snekker av yrke, men satser også på turisme slik mange andre hundekjørere gjør. Han tilbyr turistkjøring med hundespann over lange og korte distanser, og sier at interessen for turistkjøring øker fra år til år. I tillegg til turistkjøring selger han utstyr til hunder og løpere over internett.

Om fem år kanskje?

Det var en fin opplevelse å være med i Finnmarksløpet, sier Kohnert som altså er med for andre gang i Finnmarksløpet, og stiller i åpen klasse. Det var spennende, ganske stressende, men en fin opplevelse totalt som gjør at han ser frem til årets løp. Selv om han ikke har ambisjoner om noen topplassering, så ler han litt og sier at en ny firehjuling selvfølgelig ikke hadde vært av veien. Kanskje om fem år er den innen rekkevidde , sier Torsten Kohnert i det han fortsetter på sin treningstur med Nikko og de andre hundene i de svenske fjellene og mobilkontakten brytes.

Mer om Torsten Kohnert og hans familie på http://www.snoetroll.com/

Foto:http://www.snoetroll.com/

Partnere