Finnmarksløpet

Webshop

Hakk i hæl ut fra Jergul

Skrevet av: Dag B. Urdal
Foto: Mathias Skaar
Dato: 10.03.2008 12:28

Katy Meier og Ole Wingren dro ut fra Jergul hhv. 12:01 og 12:03. Nå handler resten av løpet om psyke og rå muskelkraft både hos svensken og finnen på de 133 kilometerne som gjenstår før mål.

Jan Vidar Dahle (bildet) blir neste mann ut. Han har nok ikke tenkt å la de to første avgjøre det hele alene. For ingen hadde bedre etappetid fra Karasjok enn ham, dvs. 5 timer  og 33 minutter. Fra 1. til 6. plass skiller det kun 1 time og 16 minutter. Den siste etappen er så vidt lang at det er mer enn nok tid til å ta igjen dette skillet. Fjerde mann ut, 23 minutter etter Dahle, blir overraskende nok, førstegangskjøreren Arnt Ola Skjerve. Han hadde også en sterk etappetid på 5 timer og 40 minutter.

Femte og sjette plassen kan heller ikke avskrives. May-Conny Johansens hunder kjenner godt den siste etappen. Hundene hennes trives godt på dårlig føre, og virket spreke på tur inn på stasjonen. I tillegg kjører Øystein Mergård bra. Han hadde en sterk etappetid på 5 timer og 49 minutter.

Det dårlige føret på Hundevidda i natt har åpenbart tært på kreftene. Det spørs om Meier og Wingren klarer å gjenopprette tempoet de hadde tidligere i løpet, etter alt de tapte da de lå først og bokstavelig i talt brøyta sporet for de som kom etter? Det er med andre ord fortsatt slik at alle i ”topp 6” har en mulighet til å ta medalje. Dessuten lurer fortsatt Marianne Dahlen litt bak i feltet. Hun kan godt blande seg inn i bronsekampen.

Partnere