Finnmarksløpet

Webshop

Skjulte agendaer på 1000 km

Skrevet av: Dag B. Urdal
Dato: 10.03.2008 07:28

I det sola er i ferd med å gå opp over Skiippagurra, holder de erfarne FL-kjørerne kortene tett til brystet. Alle lurer på hverandre. Men det er flere spørsmål enn svar for øyeblikket.

Det er mer enn åtte timer siden Kjell Brennodden kom inn til sjekkpunktet. Etter ham, la både Trond Ørslien, Tore Bergby, Bjørnar Hansen Østigård og Nina Skramstad seg til. Alt tyder på at de nå tar sin 16 timers hvile her, etter Bergbys oppskrift fra i fjor.

Harald Tunheim og Stein Håvard Fjestad har imidlertid dratt ut igjen. Tunheim dro ut alt kvart på fire i natt, mens Fjestad fulgte en time og et kvarter etter. Det er verdt å merke seg at Tunheim har satt ut to hunder, mens Fjestad, som for øvrig hadde raskeste tid inn til Skiippagurra av disse to, har fullt spann. Likevel hadde Hansen Østigård best etappetid generelt.

Det største spenningsmomentet knytter seg likevel til ringreven Ralph Johannessen. Han dro tidlig ut fra Levajok, men har ennå ikke dukket opp på Skiippagurra. Hva skjer? Han kan være troendes til å hvile i sporet, i den hensikt å kjøre rett gjennom Skiippagurra. Men han kan selvsagt også ha fått problemer. Det er med andre ord ikke rart at spenningen stiger i kjørermiljøet nå på morran.

KONTROLL: Her er det Fjestad som sjekker inn til Skiippagurra

Partnere