Finnmarksløpet

Webshop

Dahle seiler opp som ny gullfavoritt

Skrevet av: Markus Leistad
Dato: 10.03.2008 07:22

Dahle kan ødelegge for gullplanene til Wingren og Meier. Etter og ha hatt stor fart med spannet etter Levajok ligger nå Dahle som en ny favoritt.

Katy Meier og Ole Wingren kom til Jergul omtrent samtidig. Da hadde de kjørt de siste 2 timene i lag og byttet på å brøyte spor. Begge to bar preg av en lang hard økt på fjellet. Sporet på etappen var føket igjen, og hundene har virkelig måttet jobbe hardt i løssnøen.

Trettifire minutter etter Katy Meier kom Jan Vidar Dahle inn til Jergul. Ut fra Karasjok skilte det 1t og 46min mellom disse. Det vil si at Dahle har tatt igjen småpene 1t og 12min på Meier som er i tet.

Allerede i Karasjok meldte Dahle om sine planer om å vinne løpet. Og det var en særdeles selvsikker kjører som snakket til presse. –Det blir ikke noe problem å ta igjen de 34 minuttene som skiller opp til førsteplass. –Mine hunder har nettopp begynt. Videre forteller Dahle med et smil om munnen, at han har valgt en annen strategi enn Meier og Wingren. –Jeg har tatt det rolig i starten. Dette mener Dahle vil betale seg nå med større fart i spannet sitt enn de to som ligger foran ham.

Han har hatt større fart i spannet enn Meier og Wingren etter Levajok.

Nå venter en velfortjent 6-timers obligatorisk hvil for alle tre kjørerne. Deretter skal de ta fatt på de siste 133km inn til mål. Dette er en av de lengste etappene og alt kan skje.

Partnere