Finnmarksløpet

Webshop

GPS-Team Hønks

Skrevet av: Hilde Porsanger
Foto: Hilde Porsanger
Dato: 13.03.2008 15:44

I år har hadde 19 kjørere en GPS-sender i sleden sin fra start. 16 av disse var i sledene til de antatt beste i 8-spannklassen, mens de fire siste var satt ut på 1000 km.

Etter at kjørerne i 8-spannklassen var kommet i mål, ble senderne fraktet til Kirkenes, og siden da har vi kunnet følge 15 kjørere i 1000 km.

GPS senderne fungerer slik at de mottar signaler om posisjon fra satelitt. Videre sendes disse opplysningene fra senderen via mobilnettet til en database som legger dette ut. I en del områder er det dårlig mobildekning, og vi får ikke oppdateringer før kjørerne er inne i dekningsområdet igjen. Når alt fungerer optimalt, sendes nye posisjoner hvert 15. minutt.

"Team Hønks", eller Bjørn Berntsen Pål Haugsnes, har sammen jobben med å passe på at GPS-ene fungerer som de skal. GPS-ene fungerte greit fra Alta, men på Jotka ble det stopp for ganske mange, selv om de i virkeligheten var på vei til Skoganvarre. Gutta fikk litt å gjøre med å resette senderene etterhvert som kjørerne ankom sjekkpunktet på Skoganvarre.

Vi har fått en del hendvendelser om hvem dette "Team Hønks" er, og vi kan altså avsløre at det er gutta som følger løpet med bil og sørger for å bytte batteri samt justere senderne. Derfor ser du en og annen GPS på veien med et nummer eller "Team-Hønks". Sistnevnte GPS er nå blitt plassert ut på Ralph Johannessen.

Partnere