Finnmarksløpet

Webshop

Sametinget, viktig samarbeidspartner for Finnmarksløpet

Skrevet av: Stig-Martin Arctander
Dato: 09.03.2008 14:25

På sin ferd gjennom Finnmark kommer kjørerne inn i samiske kjerneområder, derfor er det naturlig for løpet å samarbeide med Sametinget.

Hanne Rosenberg, leder for Finnmarksløpet, sier de ønsker å være et arrangement for alle i Finnmark. – Vi er jo veldig opptatt av å være brobyggere og da er det jo viktig å starte der vi har muligheter, sier Hanne. Hun legger videre vekt på at globalt partnerskap er viktig, men må startes lokalt. - Vi har lenge vært tre kulturer samlet her i Finnmark. Nå kommer det også nye til og det er viktig å jobbe for felles forståelse, fortsetter hun.

Kulturprogrammet som går parallellt med løpet er en viktig bidragsyter i så måte. Her finnes det et bredt spekter av samiske og andre artister som opptrer i forbindelse med løpet. – Dette er vi veldig stolte over, avslutter Hanne Rosenberg.

På mandag starter det en samisk uke i Alta. Her vil det være mulig å få innblikk i samisk håndverk, doudji, lære seg litt samisk, Hilde Skancke Pedersen leser egne tekster ved Alta bibliotek og mye mer. Sjekk Finnmarksløpets kulturprogram for mer informasjon.

Partnere