Finnmarksløpet

Webshop

Hundeleven festivalen

Skrevet av: Ann Helen Paulsen
Foto: www.karasjok.kommune.no
Dato: 09.03.2008 13:41

Klokken 15 søndagsettermiddag går "hundelevenfestivalen" av staben i Karasjok. Kjendisinnslaget i år er Asgeir fra barne-tv.

Kultur- og næringsleder i Karasjok, Nils Aslak Boine er glad for å få sjefen over alle sjefer til Karasjok denne søndagen.

- Det er et viktig trekkplaster å ha Asgeir her, det trekker både barn, foreldre og besteforeldre til arrangementet vårt.

I tillegg kommer FN-filuren for å delta på familieshowet, og får formidlet tusenårsmålene til en yngre målgruppe.

Åttende klassetrinn på Karasjok ungdomsskole har vært med på å bygge snøskulpturer og utescene for familieshowet.

Arrangementet ligger like ved sporet, ca en kilometer fra sjekkpunktet. Det skal derfor være mulig for kjørerne å se snøskulpturene som forestiller bl.a en bjørn, en snømann, rype, en mann i båt og diverse andre kunstverk.

Det skal også tennes et stort bål om kvelden. Dette med bål er viktig i samisk tradisjon.

Etter familieshowet stiller Adventure Teigmo Huskey opp med en gratis innføring i hundekjøring, slik at alle som er interessert skal få prøve seg.

- Det er fint, og ikke minst viktig, å være en del av dette arrangementet. I tillegg er vi veldig glade for at FN-sambandet tok oss inn i varmen, sier Boine.

Han tenker også på å utvide til neste år, med blant annet en husflidutstilling med skaller, luhkaer og annet samisk håndtverk.

- Vi må prøve å gjøre det beste ut av det på den plassen som vi har disponibelt. Jeg var litt bekymret for været, men det ser ut til å ordne seg, sier en engasjert kultursjef fra Karasjok.

Partnere