Finnmarksløpet

Webshop

Veterinærkontroll før løpet

Skrevet av: Stig-Martin Arctander
Foto: Stig-Martin Arctander
Dato: 07.03.2008 23:11

Som vi tidligere har informert om, var det i går og i dag mulig for kjørerne å komme med hundene til en sjekk før løpet startet for alvor. Skal vi bedømme etter veterinærenes entusiasme, har det vært en ubetinget suksess.

Veterinærsjekken før løpet er frivillig. Det betyr at det i liten grad har dreid seg om kontroll av hele spann. I stedet har kjørerne kommet med enkelthunder som de er usikre på. Veterinærene skulle nok ønsket å få se flere hunder, men de er uansett godt fornøyd med resultatet.

- Det er viktig for oss å få til et godt samarbeid med kjørerne, forteller Christine Luthi, noe vi opplever dette tilbudet har bidratt til. Vi er ikke her som politi som skal finne feil, men støttespillere som kan bistå om det er problemer, forteller en smilende veterinær fra Sveits. Hun forteller videre at hundene generelt er i god form. – Noen langdistansesprekker er det, men det må regnes som normalt på hunder som har trent så mye. Brukes det sokker og de får godt stell er det også uproblematisk, avslutter hun.

 

 

 

Christine Luthi fra Sveits sjekker en hund før løpet. Dette er andre året hun er med

Partnere